Polnilnice in servisne postaje za električna kolesa

Električna kolesa so pripravna, navdihujoča, moderna in priljubljena. Skupina privržencev e-kolesarjenja narašča iz dneva v dan. E-kolesarji postajajo velika družina, ki brezmejno uživa v naravi in se srečuje z enim samim vprašanjem, kje bo napolnila baterijo? Atriva rešuje vse dileme s polnilnimi, servisnimi ali polnilno servisnimi postajami, ki so enostavne za uporabo, tehnloško dovršene, in prilagodljive. Na voljo je več modelov, ki dopuščajo prilagajanje potrebam različnih uporabnikov.

POLNILNICE ZA ELEKTRIČNA KOLESA

Polnilnice za električna kolesa oziroma e-kolesa omogočajo polnjenje vseh tipov koles. Lahko imajo 2-8 (ali po naročilu do 16) schuko polnilnih mest. Standardno se dodajo tudi USB polnilna mesta ali pa Qi brezžično polnjenje. Oblike, materiali, barve in ostali parametri se lahko prilagodijo po zahtevah naročnika.

SERVISNE POLNILNICE ZA ELEKTRIČNA KOLESA

Servisne polnilnice za električna kolesa oziroma e-kolesa omogočajo polnjenje in servisiranje vseh tipov koles. Lahko imajo 2-8 (ali po naročilu do 16) schuko polnilnih mest. Standardno se dodajo tudi USB polnilna mesta ali pa Qi brezžično polnjenje. Standardno je vključeno različno orodje UNIOR za popravilo in servis koles. Oblike, materiali, orodje, barve in ostali parametri se lahko prilagodijo po zahtevah naročnika.

SERVISNE POSTAJE ZA ELEKTRIČNA KOLESA

Servisne postaje za električna kolesa oziroma e-kolesa omogočajo servisiranje vseh tipov koles. Standardno je vključeno različno orodje UNIOR za popravilo in servis koles. Oblike, materiali, orodje, barve in ostali parametri se lahko prilagodijo po zahtevah naročnika.

Polnilnice in servisne postaje za električna kolesa

Ker polnilnice in servisne postaje za e-kolesa izdeluje sami v naši proizvodni so seveda možne najrazličnejše prilagoditve. Polnilnicam se lahko prilagodijo oblike, števila priključnih mest, barve, materiali, razsvetljava, orodja za popravila itd.

Standardne polnilnice za električna kolesa so brez zaračunavanja vendar imamo tudi tukaj možnosti prilagoditve.

  • Plačilni sistem s klicem na telefonsko številko:
    Plačilni sistem deluje preko telefonskega klica. Uporabnik priklopi polnilec električnega kolesa v standardno schuko vtičnico in pokliče telefonsko število navedeno na polnilni postaji. Polnilnica zazna, da se je priklopil nov uporabnik in začne z polnjenjem. Uporabnik nato na telefonsko številko prejme račun katerega lahko poravna preko položnice, paypala, bančnega nakazila, monete ali ostalih opcij. Strošek polnjenja ali cena kwh se lahko poljubno nastavlja. lahko se računa dejanska poraba ali pa se zaračuna enkraten strošek polnjenja. Uporabnik ima na voljo naložiti tudi dobropis katerega lahko pri ponovni uporabi koristi. V ceno je vključen zaledni sistem s 24 urno podporo, ki beleži statistiko in opravlja programske spremembe v samih polnilnicah za električna kolesa oz. e-kolesa.
  • Standardna odprta polnilnica brez zaračunavanja – odprt sistem, uporabniku je na voljo brezplačno polnjenje 24ur na dan.
  • Polnilnica, ki ima vgrajen časovni izklop. Torej deluje le v časovnem razponu, ki ga določi investitor. Recimo vsak dan ob 20:00 se polnilnica izklopi.

Koliko stane polnjenje električnega kolesa?

Strošek polnjenja povprečnega električnega kolesa je okoli 0,05€.

Zgoraj naveden strošek upošteva ceno električne energije 0,12€/kWh in kapaciteto baterije 400Wh. Povprečno mestno e-kolo ima kapaciteto 300Wh, boljše gorsko električno kolo pa 500Wh.

Tip baterije vgrajen v električnem kolesu

Največ proizvajalcev električnih koles vgrajuje baterije tipa Li-ion. Prednosti litijskih baterij so manjša teža, kompakten design in boljša življenjska doba od starejših svinčenih GEL baterij, ki se danes v električnih kolesih že skoraj ne uporabljajo več.