Električna polnilnica za kolesa postaja v urbanih okoljih vse bolj pomembno imetje, saj je v zadnjih 3 letih sama popularnost e-koles doživela ogromen razcvet. Gre namreč za okolju prijazen način prevoza, ki zmanjšuje odtis ogljikovega dioksida in obenem zmanjšuje prometne zastoje. Zato je tudi smiselno, da se v mestih in pomembnejših turističnih točkah uredi elektro polnilnice. Te morajo biti predvsem enostavne za uporabo in lahko dostopne uporabniku npr. zraven kolesarske poti, trgovine, kavarne, turistične znamenitosti ipd.

Električna polnilnica bo napolnila vaše kolo medtem, ko boste sami uživali na kavici ali pa se odpravili po nakupih v nakupovalni center ali na tržnico. Vaše kolo pa bo pri tem tudi na varnem zaklenjeno. Trajnostna mobilnost je izbira prihodnosti, zato začnite o njej razmišljati že danes.

električna polnilnica

Električna polnilnica vsebuje tudi servisno enoto za vaše kolo

V podjetju Atriva se zavedamo kako ponuditi naše produkte najbolj praktične. Zato lahko poleg električne polnilnice kupite tudi model s servisno postajo. Ponašajo se z dvema ali osmimi (po naročilu tudi možnostjo šestnajstih) Schuko polnilnih mest. Priključek Schuko je prisoten v vseh gospodinjstvih in javnih prostorih v Evropi, zato ne predstavlja težav za uporabo. Je standardiziran in zanesljiv. Dodati je prav tako mogoče USB polnilna mesta ali celo Qi brezžično polnjenje. Slednje je tehnologija, ki omogoči prenos energije med kolesom in elektro polnilnico brez potrebe po fizični žični povezavi. Za prenos namreč uporabi elektromagnetno indukcijo. S takšnima načinoma polnjenja zagotovimo najvišjo možno priročno stopnjo. Servisna enota bo tako imela poleg električne polnilnice še UNIOR orodje, ki omogoči servis in popravilo koles.

Oblika, material, barva, orodje in ostali raznorazni parametri, so po naročilu prilagojeni vašim zahtevam. To pa še ni vse. V podjetju nudimo tudi stilsko enotno ureditev kolesarskih počivališč, vse od naslonov za kolesa, klopi, koše, pitnike ipd. Pri nas lahko dobite vse na enem mestu. Pošljite svoje povpraševanje še danes.

Elektro polnilnice so ponos zelenih mest v tujini

Elektro polnilnice so ključen element prehoda na trajnostno mobilnost. Primeri dobre prakse prihajajo predvsem iz Amsterdama, Osla in Kopenhagna. Ta so vodilna evropska mesta na področju razvoja infrastrukture polnilnic za električna vozila. V teh mestih so strateško nameščene ne samo za kolesa, pač pa tudi za avtomobile, saj si želijo popolnoma elektrificirati javni promet. Tudi v Sloveniji se dviguje trend sledenja idejam, ki prihajajo iz Nizozemske, države, kjer imajo največje število e-koles na prebivalca. Elektro polnilnice izdelujemo sami v naši proizvodnji in zato vam lahko nudimo najrazličnejše prilagoditve. Zaupate nam lahko svoje želje, mi pa se jih bomo potrudili ugoditi.

Polnilnice za električna kolesa

 

električna polnilnica

Standardne električne polnilnice so sicer brez zaračunavanja, vendar lahko prilagodimo tudi plačniški sistem, kjer je možno plačilo preko klica na telefonsko številko. Lahko pa se tudi odločite za vgrajen časovni izklop, kjer polnilnica recimo v nočnem času ne deluje. S tem se lahko prihrani kar nekaj energije. Ker strošek polnjenja enega električnega kolesa znaša približno 0,05 eurov na kWh se v mestih občine odločijo same pokriti te stroške. Tako je vsakomur dejansko najdražja sama investicija in zatem strošek vzdrževanja, ki ga je potrebno opraviti vsaj enkrat na leto oz. bolj pogosto po potrebi. V mislih morate prav tako imeti frekvenco voznikov e-koles na določenem področju. Tako boste lahko bolje preračunali koliko polnilnic za električna kolesa bi dejansko kje potrebovali.

Kako dolgo traja polnjenje na polnilnici za električna kolesa?

Litijska baterija, ki se nahaja v električnem kolesu navadno potrebuje 3-6 ur, da se popolnoma napolni. Življenjska doba takšne baterije je nekje 500 polnjen, da se spusti na 80 %. V kolikor pri kolesarjenju uporabljate pedala in s tem fizično opravljate delo in vam je elektrika le za pomoč, pa se lahko življenjska doba podaljša za polovico. Čas polnjenja variira predvsem od naslednjih dejavnikov: zmogljivost baterije je vsekakor na prvem mestu. Nahaja se nekje med 300 in 700 Wh. Večja kot je sama zmogljivost, daljši čas polnjenja lahko pričakujemo.

Naše polnilnice imajo visoko moč polnjenja in sicer 16 A. To je velika prednost v primerjavi z ostalimi klasičnimi, ki imajo polnjenje 4 A ali 2 A. Prav tako morate imeti v mislih, da če bo baterija popolnoma prazna pred polnjenjem, bo vsekakor trajalo dlje časa, da se popolnoma napolni. To pa seveda lahko razpolovite s tako imenovano funkcijo hitrega polnjenja. Tako se lahko čas polnjenja z odločitvijo za naše produkte lahko skrajša na med 2 do 3 ure.

Prav tako vam svetujemo, da imate v mislih, da polnjenje do 80 % poteka hitreje kot pa zadnjih 20 %. To se stori, da se zmanjša možnost pregrevanja in poškodba same baterije, vam pa vzame kar nekaj časa. Naši produkti so tudi zelo varni za uporabo. Vse polnilnice za električna kolesa imajo namreč avtomatsko varovalko s FID stikalom in prenapetostno zaščito. V kolikor si želite lahko na produkt dodamo tudi grb občine ali logo naročnika ter polnilnice za električna kolesa še bolj personaliziramo.

električna polnilnica