Urbana oprema – urejanje javnih površin!

Javne površine so nepogrešljiv del vsakega urbanega okolja. Pomembno je, da so lepo urejene in omogočajo prijetno preživljanje prostega časa vsem prebivalcem mesta in njegove okolice. Za dosego tega cilja je ključnega pomena kakovostna urbana oprema.

Izraz “urbana oprema” zajema vse izdelke, ki se nahajajo v urbanem okolju in imajo pomembno vlogo. Ti izdelki prispevajo k lepemu izgledu okolja, ustvarjajo bolj prijetno bivanje, dodajajo vrednost prostorom, v katerih se gibljemo in živimo, ter skrbijo za večjo funkcionalnost in čisto urbano okolje. Zaradi izpostavljenosti različnim vremenskim razmeram je pomembno, da je urbana oprema izdelana iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo dolgo obstojnost in privlačen izgled.

 

Vključujejo se različni izdelki, med katerimi so najpogostejši zunanje klopi in mize, pitniki za vodo, stojala za kolesa ter koši za smeti. Zunanje klopi so namenjene počitku in druženju v urbanem okolju. Najdemo jih v parkih, sprehajališčih, naseljih, trgovskih centrih in na mestnih trgih. Pomembno je, da so udobne in kakovostne, izdelane iz materialov, kot so aluminij, nerjaveča pocinkana pločevina ali les, ter zaščitene pred rjavenjem.

Pitniki za vodo so na voljo v standardnih izvedbah ali po naročilu. Poleg funkcionalnosti je pomembna tudi njihova zasnova, saj prispevajo k estetskemu videzu okolice.

Stojala za kolesa so pomemben del kolesarske infrastrukture v mestih, saj omogočajo varno parkiranje koles brez poškodb. Izdelana so iz masivnih materialov in so pritrjena v tla, da preprečijo odtujitev.

Koši za smeti so ključni za ohranjanje čistega urbanega okolja, saj jih najdemo v mestnih središčih, športnih igriščih, parkih itd. Na voljo so v različnih izvedbah, materialih, oblikah in kapacitetah, vključno s koši za ločevanje odpadkov in integriranimi pepelniki.

 

 

Kakovostna in prilagojena urbana oprema ima pomemben vpliv na kakovost bivanja v mestih in njihovi okolici ter na zelenih, športnih in drugih površinah.

Več informacij o urbani opremi in njihovi uporabi najdete na spletni strani

https://mariborinfo.com/novica/scena/urbana-oprema-urejanje-javnih-povrsin/420531

Ali pa več izdelkov tukaj na naši spletni strani 

https://www.atriva-kandelabri.si/katalog/urbana-oprema/